Our client commissioned Sipto design and make a dressing room for their grade 2 listed London Georgian house. The clients wanted a bold and original design that complemented the proportions of the room, whilst providing optimum storage and enjoyable space for dressing. It was important to us, as designers, and to our clients that ourwork that pay homage to the 18thcentury craftsmanship inherent in the building, while also creating something clearly contemporary.

Unusually for modern furniture we used solid and extraordinarily beautiful walnut and elm with its exceptional grain.  Each plank was individually selected from the timber yard and chosen for specific parts of the wardrobe, chest of drawers and mirrors. A centrally placed floor-to-ceiling storage unit was divided into quickly accessible space for clothes used on a daily basis,and a ‘deeper’ storage for out of  season clothes or rarely worn pieces. We are intrigued by the challenges and rewards of working with woods such as these.

















About        Spaces        Products       Learning        Contact