Sip was commissioned to design and make furniture for the study, living room and dining area for our client who was making extensive renovations to a Victorian terrace house in South London, and who wanted to create a unified and very personal space.

Our custom-made pieces responded to the materials of brass and light grained wood prevalent in her interior design. We created a system of flexible wall shelving and panelling for a study, a daybed upholstered with a bespoke textile, a dining table and a trestle desk.







Three walls of the study were dedicated to the display and storage of the client’s books. SIP’s scheme involved panelling the walls with timber that was pierced with a grid of cut outs to receive brass supports for the shelves, create bookends and introduce lighting.

Circles and squares were used for brackets and hexagons for stops, these profiles not only created a rhythm across the panelled wall but were also echoed in the additional furniture made for the room.

The shelves were made from carefully selected slow growing Canadian Douglas Fir confirming our dedication to sourcing timber of the highest quality. This system allows for constant change according to whim or new acquisition.

For more information on the panelling system please click on this link Square Peg Shelving







About        Spaces        Products       Learning        Contact